Uppdatering av Röjning i Krågeskogen, Gamla Stationsområdet

 

Vi har fått följande hälsning från Kommunekologen Cathrine Ek:

Hej!
Gissar att ni alla har sett och hört att röjningsarbetet i er lilla skog har pågått under veckan som varit. Jag hoppas att ni tycker att resultatet blivit ungefär som ni förväntat er.
De stora träden är frihuggna. Alla större exemplar av tysklönn är nedsågade och
den stora döda linden är numer bara en högstubbe och inte längre med grenar
som riskerar att falla ner. Snöbär och blåhallon har ”tuggats ner” med hjälp av en skogsfräs så förhoppningsvis dröjer det några år innan de kommer tillbaka och vi kan få in mer blommande örter i stället.

Vi flisade grenar för att slippa kör bort dem och fick på så vis också en tydlig stig in i området. Den färska flisen lyser ljust nu men kommer att mörkna med tiden och smälta in bättre.
Det som återstår att göra är att omvandla en skruttig björk i vägkanten till en högstubbe. Det kommer att göras innan årsskiftet.

Död ved & faunadepåer
Den stora döda lindens grenar är placerade runt högstubben. De andra nedsågade trädens stammar ligger på marken ungefär där de tidigare stod. Kanske tycker ni att det ser lite rörigt och ofärdigt ut? Nedsågade träd och grena som lämnas kvar i ett område kallas död ved eller fauna depåer. Meningen är att de ska ligga kvar på marken för att ge hem åt mossor, svampar, lavar och insekter. Insekterna kommer sedan att bli mat åt fåglarna.
Jag hoppas att den döda veden får ligga kvar och att inte trädgårdsavfall läggs i
området. Det här kommer att bli jättefint till våren är jag helt övertygad om!
Har ni frågor så går det bra att kontakta mig: cathrine.ek@trelleborg.se

God Jul & Gott Nytt År!
Med vänliga hälsningar
Cathrine Ek
Kommunekolog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *